Memurlar iki bakanın imzasını taklit etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2006 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyeler ile memur sendikaları arasındaki "sosyal denge sözleşmesi" de "sahtecilik" konusu oldu.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun imzaları taklit edilerek hazırlanan belgelerle, "belediyelerde çalışan memurlara kanunlara aykırı olarak ek ödeme yapılması" ve "ödemelerden dolayı sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasının engellenmesi" amaçlandı.

Alınan bilgiye göre, Maliye Bakanlığı'na gelen ihbarla ortaya çıkan olay şöyle gelişti:

İçişleri Bakanlığı 2004 yılında, Maliye Bakanlığı'na bir yazı göndererek, Erzurum ili Yenişehir Belediye Başkanlığı ile Belediye ve Mahalli İdareler Çalışanları Sendikası (BEM-BİR-SEN) arasında "sosyal denge sözleşmesi" adı altında sözleşme yapılıp yapılamayacağına dair görüş sordu.

Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı görüş yazısında, il özel idareleri ve belediyelerde çalışan memurların, Devlet Memurları Kanunu ile Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'na tabi olduklarına işaret edilerek, "sosyal denge sözleşmesi" veya başka isimler altında toplu iş sözleşmesi imzalayarak, herhangi bir hak veya menfaat sağlayamayacakları belirtildi.

Ancak bu yazı, bazı kişilerce, tam tersi bir içerikle değiştirildi. Olay, geçen ay İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden gelen ihbarla ortaya çıktı.

Maliye Bakanı Unakıtan'ın taklit imzası da eklenen sahte belgede, ILO sözleşmelerine ve Anayasa değişikliklerine atıf yapılarak, il özel idareleri ve belediyelerde çalışan memurların toplu iş sözleşmesi yapabileceği kaydedildi.

Aynı kişiler, sahte görüş yazısına cevap niteliğinde bir yazı da kaleme aldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan Maliye Bakanlığı'na gönderilmiş izlenimi yaratan bu yazıda, bürokratların yanı sıra Bakan Abdülkadir Aksu'nun sahte imzasına da yer verildi.

İçişleri Bakanlığı, ortaya çıkarılan bu durum üzerine, sahte belge örneklerini 81 il valiliğine göndererek, bu belgelere itibar edilmemesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber